Forum Maintenance & Technical Issues

Debugging - Report Issues - Suggestions
Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Forum Maintenance & Technical Issues

Postby Shawn » May 31st, 2012, 8:43 pm

The forums were set so the first 3 posts for each user had to be moderated and approved before you could post freely...that should be gone now and any registered user should have the ability to post now. Let me know if this continues to be an issue.

User avatar
Andrew_F
Rice Park
Posts: 453
Joined: May 31st, 2012, 10:15 pm
Location: Stevens Square

Re: Permissions & First Posts

Postby Andrew_F » May 31st, 2012, 10:28 pm

My first post went fine, but my second gave me the "needs to be approved" message.

This one might as well, I guess...

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 1st, 2012, 10:14 am

This one seems to have went through without issue, correct? I went through earlier this morning and redid the permissions so it should be up to date with no need for moderation on any posts.

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 1st, 2012, 10:51 am

Do you guys want the quick reply option w/ the text box on the bottom of the thread, or is it better to click reply? I'm assuming quick reply?

User avatar
Andrew_F
Rice Park
Posts: 453
Joined: May 31st, 2012, 10:15 pm
Location: Stevens Square

Re: Permissions & First Posts

Postby Andrew_F » June 1st, 2012, 10:53 pm

This one seems to have went through without issue, correct? I went through earlier this morning and redid the permissions so it should be up to date with no need for moderation on any posts.
Nope, it didn't. But this morning I got emails saying they were approved, and my posts seem to be going through just fine now.



Also-- quote tags aren't working, nor are there any quote buttons next to posts. The only way to make it work right now is to manually type the bbcode in.

User avatar
Andrew_F
Rice Park
Posts: 453
Joined: May 31st, 2012, 10:15 pm
Location: Stevens Square

Re: Permissions & First Posts

Postby Andrew_F » June 1st, 2012, 11:02 pm

And one more thing-- doesn't look like we can edit our posts either.

minneapolisguy
Nicollet Mall
Posts: 114
Joined: June 1st, 2012, 5:03 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby minneapolisguy » June 2nd, 2012, 11:40 am

Yes - it does not keep me logged in either - always have to log in again -

Any option to post photos wider than about 700 pixels?? Is that a setting you can increase??

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 3rd, 2012, 12:17 am

Working on the quote and edit issues.

Today it seems to be working in terms of not getting logged out every time. Anyone else still having this issue or have had it stop today?

Also, can you tell me exactly what you do to get a 700px limit? I just tried to post from a test user with the same permissions and it seemed to work.

User avatar
Andrew_F
Rice Park
Posts: 453
Joined: May 31st, 2012, 10:15 pm
Location: Stevens Square

Re: Permissions & First Posts

Postby Andrew_F » June 3rd, 2012, 3:23 am

I believe what he means is that the forum pages themselves are limited to a certain width, and thus embedded photos only have 700 horizontal pixels displayed. I'm not looking at the admin side of things, but I would guess that is a limitation of the themes we currently have. Could be a bb limitation, but I doubt that.

minneapolisguy
Nicollet Mall
Posts: 114
Joined: June 1st, 2012, 5:03 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby minneapolisguy » June 3rd, 2012, 6:29 am

Thats exactly what I was referring to regarding the width of an image - it is cut off after about 700 pixels wide.

Given that this is 2012 and most people now have much larger monitors and resolutions than they did 5 years ago - some of these themes do not seem to keep up with those changes -

Thanks for looking into this.

User avatar
Nick
Capella Tower
Posts: 3006
Joined: May 30th, 2012, 9:33 pm
Location: Loring Park, Minneapolis

Re: Permissions & First Posts

Postby Nick » June 3rd, 2012, 8:36 am

Did it bug anyone else when people would post coffee table sized photos on the old site? I'd agree that 700 pixels is probably too small but I wouldn't want it much bigger than that.

User avatar
spectre000
Union Depot
Posts: 301
Joined: May 31st, 2012, 9:05 pm
Location: Downtown St. Paul

Re: Permissions & First Posts

Postby spectre000 » June 3rd, 2012, 11:02 am

I must say it bugged me having small-ish pictures. I would typically use imageshack to post my pictures and have to have them resized smaller, whereas on a site like Skyscarpercity, I could post pictures much larger. I've switched to Flickr, which allows me to easily post pictures in different sizes now, so that helps.

But being able to readily post pictures in sizes of up to 1024x768 would be nice, and I think other members would appreciate larger pictures.

User avatar
Nick
Capella Tower
Posts: 3006
Joined: May 30th, 2012, 9:33 pm
Location: Loring Park, Minneapolis

Re: Permissions & First Posts

Postby Nick » June 3rd, 2012, 2:30 pm

It looks like the attachment settings are such right now that you can upload whatever size you wanted, that might have been something Shawn changed since you first asked? For both attachments as well as linked images.

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 3rd, 2012, 4:40 pm

Lets see how this works:
pixels[1].gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 3rd, 2012, 4:57 pm

That ^^ seemed to work well. Should both stretch out the screen and limit it at a certain point. How does that look for everyone else? Image shows up for me in a single screen until just after 1100px by 300px. Working on a fix for this.

User avatar
spectre000
Union Depot
Posts: 301
Joined: May 31st, 2012, 9:05 pm
Location: Downtown St. Paul

Re: Permissions & First Posts

Postby spectre000 » June 3rd, 2012, 5:38 pm

I'll test with a photo, this one is 1024x768. The photo fits the screen well, but pushes my username slightly off the screen. I'd recommend setting up the screen to ~1050.

Image
DSCN1164 by spectre 000, on Flickr

User avatar
Andrew_F
Rice Park
Posts: 453
Joined: May 31st, 2012, 10:15 pm
Location: Stevens Square

Re: Permissions & First Posts

Postby Andrew_F » June 3rd, 2012, 10:17 pm

Shawn wrote:That ^^ seemed to work well. Should both stretch out the screen and limit it at a certain point. How does that look for everyone else? Image shows up for me in a single screen until just after 1100px by 300px. Working on a fix for this.
Works well for me.

Tyler
Foshay Tower
Posts: 881
Joined: June 1st, 2012, 10:10 am

Re: Permissions & First Posts

Postby Tyler » June 5th, 2012, 1:00 pm

Auto log in still not working for me...
Towns!

Shawn
Site Admin
Posts: 189
Joined: May 29th, 2012, 10:17 pm

Re: Permissions & First Posts

Postby Shawn » June 5th, 2012, 1:59 pm

Everyone still having the same login problems?

web

Re: Permissions & First Posts

Postby web » June 5th, 2012, 8:51 pm

works fine for me


Return to “Updates - Announcements - Problems - Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests