Forum Maintenance & Technical Issues

Debugging - Report Issues - Suggestions
seanrichardryan
Capella Tower
Posts: 3939
Joined: June 3rd, 2012, 9:33 pm
Location: Merriam Park, St. Paul
Contact:

Re: Maintenance

Postby seanrichardryan » September 16th, 2016, 4:20 pm

Just had a glitch. Went to 'view unread posts' and it displayed two posts from last night/ this morning I'd already read.
Q. What, what? A. In da butt.

User avatar
FISHMANPET
IDS Center
Posts: 4602
Joined: June 6th, 2012, 2:19 pm
Location: Corcoran

Re: Maintenance

Postby FISHMANPET » September 16th, 2016, 4:22 pm

I assume it's because things are being moved around, sometimes that does weird stuff in threads.

User avatar
Tiller
Foshay Tower
Posts: 853
Joined: January 17th, 2015, 11:58 am

Re: Forum Issues

Postby Tiller » October 31st, 2016, 1:04 pm

Since this seems like a general "issues" thread": in the transportation sub-forum, the links in the index thread seem to be broken. I get this in both Chrome and Internet explorer. https://imgur.com/a/YAMXb

User avatar
FISHMANPET
IDS Center
Posts: 4602
Joined: June 6th, 2012, 2:19 pm
Location: Corcoran

Re: Forum Issues

Postby FISHMANPET » October 31st, 2016, 1:15 pm

Man, letting that urbanmsp domain expire seems like a really bad idea.

The problem is that any link to urbanmsp.com automatically redirected to forum.streets.mn, but that went away so now all those links are broken. Seems kind of shortsighted to drop the urbanmsp URL. How much does that domain cost each year?

mattaudio
Stone Arch Bridge
Posts: 7937
Joined: June 19th, 2012, 2:04 pm
Location: NORI: NOrth of RIchfield

Re: Forum Issues

Postby mattaudio » October 31st, 2016, 2:05 pm

I still access the forum via urbanmsp.com. It's still urbanmsp to me.

twincitizen
Moderator
Posts: 6204
Joined: May 31st, 2012, 7:27 pm
Location: Standish-Ericsson

Re: Forum Issues

Postby twincitizen » November 1st, 2016, 8:58 am

FISHMANPET wrote:Man, letting that urbanmsp domain expire seems like a really bad idea.

The problem is that any link to urbanmsp.com automatically redirected to forum.streets.mn, but that went away so now all those links are broken. Seems kind of shortsighted to drop the urbanmsp URL. How much does that domain cost each year?
Seconded. I think streets.mn can afford to keep the domain running. I'll make a donation to that effect if we can get some confirmation

Didier
Capella Tower
Posts: 2434
Joined: June 3rd, 2012, 10:11 am
Location: MSP

Re: Forum Issues

Postby Didier » November 1st, 2016, 11:55 am

I would be willing to help pay as well. A domain goes for, what, $10 a year?

User avatar
sdho
US Bank Plaza
Posts: 752
Joined: August 17th, 2013, 12:54 pm
Location: The Urban Hometown®
Contact:

Re: Forum Maintenance

Postby sdho » December 29th, 2016, 3:39 pm

Like the main streets.mn site a few weeks ago, urbanMSP/streets.mn Forum is now delivered over HTTPS. In general, this shouldn't affect the user experience, but a few notes:

1. When embedding images, like from Imgur, use an HTTPS URL whenever possible (or the image may be blocked in certain browsers). The support for that varies from service to service -- but for imgur, it is as simple as starting the URL with "https://"

2. You might consider updating your password now that it is no longer sent in plain text.

Tapatalk has also been updated to use the new HTTPS URL.

User avatar
Anondson
IDS Center
Posts: 4046
Joined: July 21st, 2013, 8:57 pm
Location: Where West Minneapolis Once Was

Re: Forum Maintenance

Postby Anondson » December 30th, 2016, 10:34 am

sdho wrote:1. When embedding images, like from Imgur, use an HTTPS URL whenever possible (or the image may be blocked in certain browsers). The support for that varies from service to service -- but for imgur, it is as simple as starting the URL with "https://".
Does this change embedding via BBCode?

User avatar
sdho
US Bank Plaza
Posts: 752
Joined: August 17th, 2013, 12:54 pm
Location: The Urban Hometown®
Contact:

Re: Forum Maintenance

Postby sdho » December 30th, 2016, 11:45 am

Anondson wrote:
sdho wrote:1. When embedding images, like from Imgur, use an HTTPS URL whenever possible (or the image may be blocked in certain browsers). The support for that varies from service to service -- but for imgur, it is as simple as starting the URL with "https://".
Does this change embedding via BBCode?
That's what I mean, when you use the

Code: Select all

[img]
bbcode to directly embed an image, you should use an https URL whenever possible. As far as I know, phpBB will not automatically change anything for you. (Because the service may or may not support https.)

It's not essential, but just a nice thing to do for the security and equal performance of your fellow forum users.

seanrichardryan
Capella Tower
Posts: 3939
Joined: June 3rd, 2012, 9:33 pm
Location: Merriam Park, St. Paul
Contact:

Re: Forum Issues

Postby seanrichardryan » January 30th, 2017, 7:53 pm

I guess they're not renewing urbanmsp.

Also, this: Image

When I went to this link.
https://forum.streets.mn/search.php?sear ... nreadposts
Q. What, what? A. In da butt.

mattaudio
Stone Arch Bridge
Posts: 7937
Joined: June 19th, 2012, 2:04 pm
Location: NORI: NOrth of RIchfield

Re: Forum Issues

Postby mattaudio » January 31st, 2017, 9:36 am

This current bug is awful.

nBode
Union Depot
Posts: 324
Joined: August 20th, 2013, 3:25 pm
Location: University of Minnesota

Re: Forum Issues

Postby nBode » January 31st, 2017, 10:10 am

Yeah, why are all the dropdown windows stuck open?..

User avatar
Tiller
Foshay Tower
Posts: 853
Joined: January 17th, 2015, 11:58 am

Re: Forum Issues

Postby Tiller » January 31st, 2017, 10:12 am

Using Chrome on mobile to view the forum has been a bit buggy since I got home from work last night.
http://m.imgur.com/a/R0uDd

mattaudio
Stone Arch Bridge
Posts: 7937
Joined: June 19th, 2012, 2:04 pm
Location: NORI: NOrth of RIchfield

Re: Forum Issues

Postby mattaudio » January 31st, 2017, 10:14 am

That's the same bug I'm getting on desktop Chrome.

BBMplsMN
Nicollet Mall
Posts: 144
Joined: August 21st, 2015, 3:09 pm

Re: Forum Issues

Postby BBMplsMN » January 31st, 2017, 10:24 am

Same on mobile Safari

User avatar
Anondson
IDS Center
Posts: 4046
Joined: July 21st, 2013, 8:57 pm
Location: Where West Minneapolis Once Was

Re: Forum Issues

Postby Anondson » January 31st, 2017, 10:43 am

A change I've seen in Tapatalk in the past day or two is that in the list of posts the post no longer shows the username of the last poster, only the thread OP.

mamundsen
Wells Fargo Center
Posts: 1110
Joined: November 15th, 2012, 10:01 am

Re: Forum Issues

Postby mamundsen » January 31st, 2017, 10:45 am

It seems to be everywhere. On mobile Safari and desktop Internet Explorer for me. (it's my work computer and we are locked into IE.)

twincitizen
Moderator
Posts: 6204
Joined: May 31st, 2012, 7:27 pm
Location: Standish-Ericsson

Re: Forum Issues

Postby twincitizen » January 31st, 2017, 12:00 pm

Yep, there's definitely something going on with all drop-down menus being "stuck" in the expanded position.

EDIT: Are people experiencing more serious issues beyond just these glitchy menus?

Online
Silophant
Moderator
Posts: 3826
Joined: June 20th, 2012, 4:33 pm
Location: The Gateway

Re: Forum Issues

Postby Silophant » January 31st, 2017, 12:38 pm

Also mobile Firefox and desktop Edge.


Return to “Updates - Announcements - Problems - Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests